skip to Main Content
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
06 53 78 56 87 info@lourenskalverdijk.nl Volg mij op facebook
De Beste Wensen Voor 2020

Prettige feestdagen en de beste wensen voor 2020

Ik hoop dat 2019 voor uw gebracht heeft wat u van te voren heeft bedacht. Elk jaar rond de feestdagen maken we weer goede voornemens voor het nieuwe jaar, dat zal dit jaar bij de meesten niet anders zijn. Voor velen zal dit inhouden dat ze willen werken aan hun gezondheid.

Gezondheid is niet eenvoudig

Het is niet eenvoudig om je gezondheid te verbeteren, het is een samenspel van voeding, levensstijl, sociale situatie, genetische aanleg, de hoeveelheid stress en zingeving in het leven. Inmiddels kampen ruim 10 miljoen Nederlanders met een chronische aandoening en heeft meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht.

Eigen verantwoordelijkheid

Gezondheid is in eerste instantie een eigen verantwoordelijk, waarbij je zelf het initiatief moet blijven nemen. Zorg regelmatig voor verse groenten en vers fruit, koop geen pakjes en zakjes, koop het liefst biologisch, zorg voor afwisseling met name in het ontbijt en de lunch, neem dus niet altijd een boterham! Ga regelmatig bewegen en doe dit het liefst in de buitenlucht. Zorg voor voldoende ontspanning en plezier.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Verder is onze gezondheid natuurlijk ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en is het goed om na te denken over hoe we ons systeem beter kunnen inrichten en zorgen voor minder belasting van onze gezondheid. Dwingende maatregelen zijn in mijn beleving niet prettig, soms wel nodig, beter is het om mensen op te voeden. Probleem is de we allemaal meer en vaker willen consumeren, we zijn meestal niet tevreden met wat we hebben. Dit maakt dat we allemaal hard aan het werk zijn ten koste van het milieu en onze gezondheid.

Eigen keuzes

Complex is deze materie zeker, maar ook hier maken onze eigen keuzes een belangrijk onderdeel uit van onze gezondheid. We zouden bijvoorbeeld in onze eigen tuinen geen tuinhekken maar hagen kunnen plaatsen, kunnen kiezen voor een grasveld of tuin i.p.v. een tegelpaleis, of we zouden er voor kunnen kiezen om niet meer warm te douchen, dat scheelt heel veel water en stookkosten en CO2 uitstoot. Tuinieren en koud douchen zijn direct ook zaken die onze gezondheid stimuleren.

Human Beings versus Human Resources

Verder denk ik dat het goed zou zijn als onze overheid, scholen en werkgevers, zich meer zouden  richten op het ontwikkelen van human beings in plaats van human resources. Er wordt naar mijn menig veel te weinig gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling en behoeftes. Ons systeem is te rigide en daardoor krijgen veel volwassenen en kinderen een stempel van een of andere psychische aandoening met bijbehorende medicatie, die daadwerkelijk hun gezondheid ondermijnt.

Waarom nog naar school gaan?

Hoe mooi zou het zijn als mensen zich kunnen ontwikkelen naar hun volle potentieel, dat ze dingen gaan doen die ze leuk vinden en waarbij ze ook nog eens een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Dit omdenken naar persoonlijke ontwikkeling vraagt wel een inspanning, maar die zal er toch wel moeten komen, mede omdat binnen zeer korte termijn, chips op de markt komen, waarbij mensen een IQ van 140 gewoon kunnen kopen voor een paar honderd euro! Dus waarom zouden we nog naar school gaan?

Werken aan uw gezondheid samen met Lourens Kalverdijk

Ik hoop hiermee een kleine bijdrage te hebben geleverd, aan het omdenken richting een meer gezond systeem voor de mensen. Als u er hulp zoekt om aan uw gezondheid te werken in 2020, dan help ik u graag. (wat doet een orthomoleculair therapeut?)

Voor nu wens ik jullie alvast prettige feestdagen en de beste wensen voor 2020.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top