skip to Main Content
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
06 53 78 56 87 info@lourenskalverdijk.nl Volg mij op facebook
Darmklachten

Darmklachten en gezondheidsklachten verminderen?

Vroeger at de mens nog ongeveer 1,5 kilo groente en fruit per dag. Tegenwoordig is de aanbeveling van het voedingscentrum 250 gram groente en 2 stuks fruit. Slechts 2% van de Nederlandse bevolking haalt dit.  We eten gemiddeld slechts 127 gram groenten! Dat terwijl het nuttigen van meer groenten en fruit zorgt voor een betere gezondheid, zoals kleinere kans op hartziekten, beroertes en diabetes, maar ook darmklachten zoals opgeblazen buik, obstipatie, diarree, aambeien, darmkrampen, winderigheid zullen minder worden. Veel mensen hebben hier tegenwoordig last van, terwijl deze klachten of zelfs darmkanker vroeger zelden of nooit voorkwamen. Dat komt doordat de darm en de algehele gezondheid goed beschermd was.

Granen/Gluten

Er heeft vooral een verschuiving plaatsgevonden richting granen en brood. We zijn daarmee gaan denken dat we deze vezels nodig hebben voor onze gezondheid. Maar als ik persoonlijk kijk naar mensen bij mij met gezondheidsproblemen dan zijn er vaak problemen met de spijsvertering. Een belangrijke veroorzaker daarvan zijn de granen/gluten,  Een granen/gluten-intolerantie wordt vastgesteld door middel van metingen.

Succes op korte termijn 

Lourens Kalverdijk

Het eten van meer groeten en fruit zal op korte termijn effect sorteren. Onze goede darmbacteriën worden erdoor gestimuleerd en daarmee krijgen we meer energie, betere stoelgang, rust in de darm, betere nachtrust. Ik heb het wel over verse groenten en vers fruit, het liefst biologisch. Ook is het belangrijk dat we weer tijd nemen om te koken en boodschappen te halen. Begin eenvoudig; maak af en toe eens een lekkere groentesoep of een salade in plaats van de broodmaaltijd en bouw het zo op.

Meer energie, gezonder en afvallen

Je krijgt er absoluut geen spijt van en iedereen in het gezin heeft er baat bij. De maaltijden zijn rijker aan voedingsstoffen en dus ook gezonder. Ook afvallen zonder dieet is hiermee mogelijk. Er zal sprake zijn van meer energie en een versterkte gezondheid. Indien je vragen of opmerkingen hebt neem dan gerust contact met mij op.

Bij ernstige darmklachten beter om afspraak te maken

Voor mensen die al te maken hebben met ernstige gezondheids- en darmklachten zoals bij PDS,  Crohn of Colitis Ulcerosa, Acne of andere huidproblemen, daar is meer aan de hand. Voor die mensen is het zinvol om bij mij langs te komen om uit zoeken wat de oorzaak is van de darmproblematiek en hoe we samen een oplossing kunnen zoeken. Stuur mij een mailtje voor een afspraak: info@lourenskalverdijk.nl 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top