ADHD behandelen is goed mogelijk

Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

ADHD is goed te behandelen zonder medicatie door samen voeding, beweging maar ook door omgevingsfactoren, stress en trauma te reguleren. Lourens Kalverdijk

Kunt U voorkomen dat mijn zoon ADHD medicatie krijgt?

Deze hulpvraag krijg ik regelmatig in mijn praktijk van ouders.  ADHD behandelen door voeding en beweging aan te passen  eventueel aangevuld met suppletie levert vaak al goede resultaten op.

ADHD is een aandachtsstoornis met hyperactiviteit. Er is geen uniforme standaard behandeling. Er zijn vele oorzaken, voeding en beweging zijn belangrijk maar zeker niet de enige factor. Ook de geboorte situatie, de aanleg en omgevingsfactoren spelen een grote rol. 

ADHD is zeer goed te behandelen door voeding, beweging aan te passen
Voor een oplossing ga naar Lourens Kalverdijk

Methylfenidaat werkt en is ongevaarlijk

De standaard medicatie voor ADHD  is Ritalin of Methylfenidaat.  Dit kan heel goed werken en maakt de kinderen doorgaans rustiger en geconcentreerder.  Echter veelal op termijn volgt er mindere werking en is er een hogere dosering nodig of krijgt men Dextro-amfetamine.  Op het moment dat de medicatie is uitgewerkt wordt het rebound effect steeds groter, wat wil zeggen dat de symptomen dan steeds heftiger zijn.   

Uit onderzoek blijkt dat de schoolresultaten er niet tot nauwelijks beter op worden. Beter is om het kind te helpen met zijn of haar huiswerk. Verder komen de volgende zaken uit onderzoek naar voren:  grotere kans op hartritmestoornissen; minder energie;  verminderde ontgifting; verminderde groei; minder bescherming van de hersencellen; meer stress gevoeligheid en vergeetachtigheid.  Allemaal zaken die we allemaal niet willen.

Kortom het werkt totdat er schade wordt aangebracht, zoals een arts het ooit heeft gezegd.

Het zit in mijn genen dus ik kan er niks aan doen?

ADHD een spiegel van onze huidige maatschappij?

Bij meisjes komt het ook vaak voor, alleen hebben zij vaak de rustig variant, omdat meisjes zich vaak beter aanpassen aan de situatie en socialer acceptabel gedrag vertonen. Maar bij hen komt dat er op latere leeftijd dan uit en dit leidt tot burn-out en depressiviteit.

Alles draait om directe beloning en het is nooit genoeg.  Het gaat erom dat we direct onze beloning scoren zonder er nog iets voor te doen.  Dat leidt tot overprikkeling van ons stress en beloningsysteem wat grotendeels aan de basis staat van ADHD

Positieve kant van ADHD

Zoals ik het ervaar zijn kinderen met ADHD vaak heel creatief, grote mate van humor, ze zijn spontaan, open en eerlijk. Dat maakt dat ze heel succesvol kunnen worden in deze hectische maatschappij.  Bekende voorbeelden zijn Johan Cruijff en Bill Gates.

Natuurlijk zijn kinderen met ADHD niet altijd makkelijk handelbaar voor hun omgeving, maar ze doen het niet expres, ze zijn het product van hun omgeving en ouders.

Graag help ik u om samen de juiste weg te vinden.

Lourens Kalverdijk Epigenetisch Orthomoleculair en ADHD therapeut