Gezond en vitaal oud worden

Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Wie wil dat nu niet. Vaak willen we niet nadenken over onze oude dag, omdat we dat met zwak, ziek en zeer associëren. Niet veel mensen denk met plezier aan een ziekenhuis, een verzorgingshuis of het in eenzaamheid oud worden. Misschien worden we wel ouder en maar dat gaat vanaf u veertigste levensjaar vaak gepaard met het gebruik van allerlei medicijnen, pijntjes en kwalen. Vanaf uw vijfenzestigste wordt u echt een grote kostenpost voor de maatschappij, onderzoeken, operaties, hulpmiddelen en nog veel meer. Hiervan bedragen de kosten misschien wel meer dan 100.000 euro per jaar!

Kan het ook anders?

Toch kan het anders, er zijn volkeren waarbij onze westerse ziektes zoals daar zijn diabetes-II, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, overgewicht, kanker, dementie wegblijven. Ook zijn er genoeg mensen die wel de honderd halen in relatief “goede” gezondheid. Belangrijk is te realiseren dat uw genen vaak gewoon goed zijn en dat het de omgevingsfactoren zijn die er voor zorgen dat bepaalde genen wel of niet geactiveerd worden en dat daarmee bepaalde ziektes wel of niet ontstaan. Het is inmiddels ook duidelijk dat er geen wonderpil komt voor gezond en vitaal oud worden en dat oplossing voor veel ziektes niet gevonden gaat worden zolang men 1 factor probeert te zoeken als oorzaak, zoals dat gaat in de westerse geneeskunde.

Begrip over invloed van levensstijl op uw gezondheid is belangrijk.

Het gaat om levensstijl en dan niet alleen om wat u eet of doet, beweeggewoontes, maar ook om levenshouding. Het hele plaatje moet kloppen, voeding, beweging, ontspanning, zingeving, genen. Iemand die ontspannen is, is beter in staat om gezond te eten en gezond te bewegen.

Dus het begint bij de gedachte dat een gezonde levensstijl een positieve bijdrage kan hebben op uw gezondheid. Het nemen van uw eigen verantwoordelijk voor uw gezondheid is daarin belangrijk, deze ligt bij uzelf en bij niemand anders. Daar ligt de sleutel en door soms eenvoudige verandering in levensstijl kunnen er verrassend goede resultaten geboekt worden en kunt u grote bijdrage leveren aan kosten reductie in de gezondheidszorg.

Welke dingen zou U kunnen doen om lang te kunnen genieten van uw “oude”dag?

Het is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar uiteindelijk zijn er een aantal basis principes die u verder helpen om kans op een heel aantal ziektes te verminderen. Een aantal dingen horen daar in ieder geval bij:

  • Voldoende beweging, het liefst in de buitenlucht
  • Zorg voor voldoende ontspanning
  • Gezond eten, vers en biologisch
  • Zorg voor het actief blijven ook na uw pensioen
  • Rust en regelmaat en voldoende slaap
  • Blijf bij jezelf, volg je intuïtie en gevoel
  • Neem voldoende suppletie van vitamines en mineralen
  • Doe alles met een lach en geniet wel van het leven

Wat kan de orhtomoleculair therapeut voor U betekenen?

Een Orthomoleculair Therapeut is op de hoogte van ziekteprocessen snapt de biochemie erachter. Indien de biochemie verstoort is leidt dat niet alleen tot lichamelijke klachten maar vaak ook tot geestelijke klachten. Een Orthomoleculair Therapeut is eigenlijk een kok, die zorgt voor de juiste ingrediënten van het lichaam, waardoor deze zo optimaal mogelijk kan blijven functioneren.

De therapeut helpt u in uw zoektocht en geeft u inzicht in de werking van uw lichaam zodat we samen kunnen nagaan welke voeding en beweging, suppletie bij u passen.

De therapeut u vertellen aan welke voedingstoffen u een te kort heeft en waarom u sommige voedingstoffen zou kunnen suppleren om optimaal te genieten van uw “oude”dag.

In feite ondersteunt de orthomoleculair therapeut u bij het zoeken naar een oplossing voor uw gezondheidsproblemen.