Al maanden last van vermoeidheid?

Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Heel vervelend als U last heeft van vermoeidheid en te weinig energie heeft om dingen te doen die U zou willen doen. Terwijl anderen zo makkelijk de dingen doen en dan ook nog eens zaterdag gezellig met vrienden uit kunnen gaan en dan de volgende dag fit genoeg zijn om nog even het huis te behangen en dan ook nog eens in de tuin kunnen werken. Terwijl U op vrijdag middag languit op de bank kunt wilt liggen en verder nergens meer zin in heeft en er pas het liefst maandag ochtend weer vanaf komt om naar het werk te gaan.

Sommigen kiezen om hier niks aan te doen en te wachten op het begrip van de omgeving, wat wel fijn zou zijn. U kunt natuurlijk ook actief op zoek gaan naar hulp bij het vinden van de oorzaak van het gebrek aan energie en actief werken aan herstel.

Er zijn vele aspecten die een rol kunnen spelen bij de vermoeidheid, blijkbaar gaat er iets mis in de energiehuishouding. Oorzaken daarvan kunnen onder andere zijn: een virus of bacterie; verkeerde voeding; insuline resistentie; ontstekingen in het lichaam. Heel vaak is de oorzaak te vinden in een gebrek aan voeding, vitamines en mineralen, veroorzaakt door diversen processen.

Een orthomoleculair therapeut kan dit achterhalen door zijn kennis van de biochemie van het lichaam, door het analyseren van het voedings- en bewegingspatroon. Door middel van de juiste anamnese eventueel aangevuld met laboratorium onderzoek om bijvoorbeeld vitamine en mineralenstatus te bepalen of virulente factoren vast te stellen in de darm.

Hiermee krijgt U beter inzicht in het functioneren van uw lichaam en daarmee kunt u vaak ook meer begrip krijgen van de omgeving. Verandering van voeding en beweging zijn vaak noodzakelijk evenals suppletie, allemaal afgestemd op uw persoonlijke behoeftes. Stap voor stap wordt er gewerkt aan verbetering van uw energie.