skip to Main Content
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
06 53 78 56 87 info@lourenskalverdijk.nl Volg mij op facebook
Wil jij werken aan je gezondheid, dan help ik jou daar graag bij.

Gezondheid is je eigen verantwoordelijkheid!

In mijn praktijk als orthomoleculair therapeut zie regelmatig mensen met overgewicht, gebrek aan energie, met hoge bloeddruk en een hoog cholesterol.  Vaak zie je dat overgewicht niet op zichzelf staat ofwel het is de oorzaak van of het gevolg van de situatie. Voor mij staat het vast dat mensen niet expres te dik worden of zijn. Ik zeg altijd je hebt het gewicht wat past bij de situatie en dat gezondheid je eigen verantwoordelijkheid is.

Levensstijl is van grote invloed

Levensstijl is van grote invloed op het ontstaan van ziektes, vaak zie ik terug dat mensen “ongezond” eten, veel stress hebben, te weinig bewegen en geen of beperkte energie hebben. Als dit proces al langer duurt krijgen mensen vaak medicatie voorgeschreven. Medicatie maakt het herstel proces vaak alleen maar lastiger. We hebben nog steeds geen hoofdpijn door gebrek aan paracetamol of te hoog cholesterol door gebrek aan statines. (Statines zijn cholesterol verlagende medicijnen)

Wie worden er ziek?

Het zijn niet de gezonde mensen die op de IC komen te liggen het afgelopen jaar. Het zijn de mensen met overgewicht, diabetes, met een tekort aan Vit D en boven de 70 jaar. Om de druk op de IC’s te voorkomen zou de overheid een faciliterende rol moeten spelen. In mijn beleving door in eerste instantie de IC capaciteit op te schroeven. Daarnaast zou de overheid de mensen kunnen gaan voorzien van goede adviezen, zoals meer bewegen in de zon, zonder een verlopen olie op je huid te smeren en door BTW op biologische groente en fruit af te schaffen.  

Waarom zo weinig preventie?

Regie over de eigen gezondheid is echt dat gene wat gaat helpen. Levensstijl verandering is de belangrijkste factor om beter te worden respectievelijk gezond te blijven en de druk op ons zorgstelsel te verminderen. Vanuit overheidswege en vanuit de verzekeraars en medische wereld wordt dat nauwelijks of niet gedaan. Als je mensen hiermee beter maakt dan gaat dat ten koste van het verdienmodel.

Gezonder eten, meer bewegen en minder stress

Gezonder eten, meer bewegen en minder stress, het lijkt eenvoudig maar is het blijkbaar niet. Ons hele systeem is ingericht op maximalisatie van ons als human resources en alles staat in het teken van gemak en ongezond. Ook ons denken en onze zelfreflectie worden zelden of nooit meer gebruikt. We stellen ons afhankelijk op van de antwoorden van onze telefoon, Google of TV. Nauwelijks kunnen we hierdoor nog zelf nadenken en raken we steeds verder verwijderd worden van onze eigen natuur.  We hollen van het ene project naar het andere en tijd voor ontspanning of voor het bereiden van een goede gezonde maaltijd is er niet meer.

Met als gevolg dat we ziek worden, overgewicht gaan hebben, onze weerstand achteruit holt en we daarmee bevattelijk worden voor van alles.  Al snel komen mensen in een soort vicieuze cirkel terecht. Mensen hebben geen energie hebben om te bewegen. Ze worden vervolgens te dik en krijgen ontstekingen. Ze worden steeds minder fit en zijn eerder gestrest. Zo komen mensen ook in een burn-out terecht. Feiten over Burn-out in Nederland 2020

Het hele plaatje moet kloppen

Belangrijk is dat we weer gaan functioneren als human being. Het hele plaatje moet kloppen:  werk, gezinssituatie, levensstijl en voeding. Kom je er zelf niet uit dan kan ik je helpen. Bij mij vormen voeding en beweging de belangrijkste elementen, eventueel aangevuld met onderzoek bijv. naar intoleranties en/of darmonderzoek.  We gaan samen op zoek naar de oorzaak en we zoeken naar een oplossing die bij jou past. (wat doet een orthomoleculair therapeut?)

Wil jijzelf weer de regie over je eigen gezondheid stuur mij dan een mailtje voor meer informatie of om een afspraak te maken: info@lourenskalverdijk.nl    Nogmaals gezondheid is je eigen verantwoordelijkheid.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top