Gezondheid is je eigen verantwoordelijkheid!

Wil jij werken aan je gezondheid, dan help ik jou daar graag bij.
Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Gezondheid is in eerste instantie je eigen verantwoordelijkheid. Gezonde voeding, meer bewegen en minder stress. Wil jij werken aan jou gezondheid dan help ik jou graag stuur mij een mail: info@lourenskalverdijk.nl

In mijn praktijk als orthomoleculair therapeut zie regelmatig mensen met overgewicht, gebrek aan energie, met hoge bloeddruk en een hoog cholesterol.  Vaak zie je dat overgewicht niet op zichzelf staat ofwel het is de oorzaak van of het gevolg van de situatie. Voor mij staat het vast dat mensen niet expres te dik worden of zijn. Ik zeg altijd je hebt het gewicht wat past bij de situatie en dat gezondheid je eigen verantwoordelijkheid is.

Levensstijl is van grote invloed

Levensstijl is van grote invloed op het ontstaan van ziektes, vaak zie ik terug dat mensen “ongezond” eten, veel stress hebben, te weinig bewegen en geen of beperkte energie hebben. Als dit proces al langer duurt krijgen mensen vaak medicatie voorgeschreven. Medicatie maakt het herstel proces vaak alleen maar lastiger. We hebben nog steeds geen hoofdpijn door gebrek aan paracetamol of te hoog cholesterol door gebrek aan statines. (Statines zijn cholesterol verlagende medicijnen)

Wie worden er ziek?

Het zijn niet de gezonde mensen die op de IC komen te liggen het afgelopen jaar. Het zijn de mensen met overgewicht, diabetes, met een tekort aan Vit D en boven de 70 jaar. Om de druk op de IC’s te voorkomen zou de overheid een faciliterende rol moeten spelen. In mijn beleving door in eerste instantie de IC capaciteit op te schroeven. Daarnaast zou de overheid de mensen kunnen gaan voorzien van goede adviezen, zoals meer bewegen in de zon, zonder een verlopen olie op je huid te smeren en door BTW op biologische groente en fruit af te schaffen.  

Waarom zo weinig preventie?

Regie over de eigen gezondheid is echt dat gene wat gaat helpen. Levensstijl verandering is de belangrijkste factor om beter te worden respectievelijk gezond te blijven en de druk op ons zorgstelsel te verminderen. Vanuit overheidswege en vanuit de verzekeraars en medische wereld wordt dat nauwelijks of niet gedaan. Als je mensen hiermee beter maakt dan gaat dat ten koste van het verdienmodel.

Gezonder eten, meer bewegen en minder stress

Gezonder eten, meer bewegen en minder stress, het lijkt eenvoudig maar is het blijkbaar niet. Ons hele systeem is ingericht op maximalisatie van ons als human resources en alles staat in het teken van gemak en ongezond. Ook ons denken en onze zelfreflectie worden zelden of nooit meer gebruikt. We stellen ons afhankelijk op van de antwoorden van onze telefoon, Google of TV. Nauwelijks kunnen we hierdoor nog zelf nadenken en raken we steeds verder verwijderd worden van onze eigen natuur.  We hollen van het ene project naar het andere en tijd voor ontspanning of voor het bereiden van een goede gezonde maaltijd is er niet meer.

Het hele plaatje moet kloppen