Astma een toenemend probleem waarbij voeding en suppletie voor verlichting kunnen zorgen!

Hulp nodig bij Astma?

Wat is astma?

Is een chronische aandoening van de luchtwegen. Aanvalsgewijs door reactie op prikkelende stoffen, allergie, verkoudheid of na zware inspanning,  kan een astma-aanval optreden. Kenmerken zijn ontsteking, vernauwing luchtwegen, waardoor prikkelbaarder, meer slijm, benauwdheid, hoesten, piepende ademhaling, kortademig. (Wat is astma, kort filmpje!)

Oorzakelijke verbanden zijn breed, vaak wordt er medicatie ingezet welke het proces dragelijker maken. “Regulier” wordt er geen oplossing gepromoot noch is deze voorhanden. Vaak gaat astma gepaard met huidklachten (zoals eczeem) en hooikoorts.

Enkele feiten en cijfers over Astma

In Nederland zijn inmiddels 626.000 mensen met astma in 2021. In 2011 waren dat er nog zo’n 400.000 dat is een enorme stijging. Ongeveer 7% van de kinderen heeft astma. De kosten verbonden met astma bedragen meer dan 444 miljoen. 20% gebruikt zware medicatie (prednison) met ernstige bijwerkingen. 1 op de 7 mensen met astma is arbeidsongeschikt. Het zorgt voor ruim 8.000 ziekenhuisopnames per jaar. De verwachting is dat er jaarlijks zo’n 7% meer patiënten bijkomen. (Factsheet Astma)

Alleen al deze beperkte opsomming is meer dan zorgelijk wat mij betreft. Deze mensen worden vaak dusdanig geremd in hun ademhaling, dat het ook effect heeft voor hun sociale leven. De ellende is vaak veel groter dan men aan de buitenkant kan zien.

Wat zijn mogelijke oorzaken?

Mogelijke oorzaken zijn er vele, het is dan ook lastig om te stellen dat er 1 bepaalde oorzaak is. De meest genoemde oorzaak is roken. Onbekend bij velen zal het feit zijn dat huid, longen en darmen allemaal met elkaar in verband staan en dat problemen in deze gebieden vaak tezamen voorkomen. Andere mogelijke oorzaken zijn:

  • Fijnstof en veel andere toxines en zware metalen etc.
  • Gebrek aan zonlicht en vitamine D3, gebrek aan omega 3
  • Stress en overbelasting
  • Gebrek aan beweging
  • In aanleg niet goed gegaan met betrekking tot neurotransmitters
  • Triggerende voeding en gebrek aan ondersteunende voeding
  • Gebrek aan energie en gedoe met de suikerhuishouding
  • Gebruik van medicatie en vaccinaties!

Wat kan je er aan doen?

Bovengenoemde oorzaken lijst is niet compleet, maar geeft al een beeld van wat er aan te kunnen doen. Als je er zelf niet uitkomt kan je natuurlijk altijd hulp zoeken. In het “reguliere” circuit zal men medicatie voorschrijven, welke het leven dragelijker zullen maken. Denk bijvoorbeeld aan luchtwegverwijdende medicatie en ontstekingsremmende medicatie. Deze medicatie hebben echter als nadeel dat er ook “bijwerkingen” zijn en uiteindelijk dragen ze niet bij aan het genezingsproces.

Vanuit de visie van de orthomoleculair therapeut is er echter veel te doen. Denk aan het versterken van de grenzen, het tot rust brengen van het immuunsysteem en remmen van de ontstekingen. Juist  met behulp van voeding of juist door het weglaten van voeding zullen we al snel resultaat kunnen bereiken. Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan het weglaten van melkproducten, welke de slijmproductie aanzienlijk stimuleren. Verder kunnen het reguleren van de suikerhuishouding en het dag en nachtritme bijvoorbeeld  aan de orde komen. Tijdens een goede nachtrust kan je lichaam herstellen en maakt het voldoende stoffen aan om je longen te beschermen tegen indringers.

Kortom vanuit mijn visie is er veel te doen en het zou zo maar kunnen dat er veel verlichting komt.  Wil je meer weten maak dan een afspraak met mij, bel naar 06-53785687 of mail naar info@lourenskalverdijk.nl

Astma een toenemend probleem waarbij voeding en suppletie voor verlichting kunnen zorgen!
Astma en andere longklachten oplossen? Neem vandaag nog contact op met Lourens Kalverdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *