Hulp nodig bij Astma?

Astma een toenemend probleem waarbij voeding en suppletie voor verlichting kunnen zorgen!
Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Astma en andere longklachten nemen sterk toe, een zorgelijke ontwikkeling! Medicijnen geven vaak verlichting maar geen oplossing. Orthomoleculair is er echter veel te doen, door aanpassing voeding en juiste suppletie. Wil je meer weten, neem contact op met Lourens Kalverdijk

Wat is astma?

Enkele feiten en cijfers over Astma

Alleen al deze beperkte opsomming is meer dan zorgelijk wat mij betreft. Deze mensen worden vaak dusdanig geremd in hun ademhaling, dat het ook effect heeft voor hun sociale leven. De ellende is vaak veel groter dan men aan de buitenkant kan zien.

Wat zijn mogelijke oorzaken?

Mogelijke oorzaken zijn er vele, het is dan ook lastig om te stellen dat er 1 bepaalde oorzaak is. De meest genoemde oorzaak is roken. Onbekend bij velen zal het feit zijn dat huid, longen en darmen allemaal met elkaar in verband staan en dat problemen in deze gebieden vaak tezamen voorkomen. Andere mogelijke oorzaken zijn:

  • Fijnstof en veel andere toxines en zware metalen etc.
  • Gebrek aan zonlicht en vitamine D3, gebrek aan omega 3
  • Stress en overbelasting
  • Gebrek aan beweging
  • In aanleg niet goed gegaan met betrekking tot neurotransmitters
  • Triggerende voeding en gebrek aan ondersteunende voeding
  • Gebrek aan energie en gedoe met de suikerhuishouding
  • Gebruik van medicatie en vaccinaties!

Wat kan je er aan doen?

Bovengenoemde oorzaken lijst is niet compleet, maar geeft al een beeld van wat er aan te kunnen doen. Als je er zelf niet uitkomt kan je natuurlijk altijd hulp zoeken. In het “reguliere” circuit zal men medicatie voorschrijven, welke het leven dragelijker zullen maken. Denk bijvoorbeeld aan luchtwegverwijdende medicatie en ontstekingsremmende medicatie. Deze medicatie hebben echter als nadeel dat er ook “bijwerkingen” zijn en uiteindelijk dragen ze niet bij aan het genezingsproces.

Vanuit de visie van de orthomoleculair therapeut is er echter veel te doen. Denk aan het versterken van de grenzen, het tot rust brengen van het immuunsysteem en remmen van de ontstekingen. Juist  met behulp van voeding of juist door het weglaten van voeding zullen we al snel resultaat kunnen bereiken. Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan het weglaten van melkproducten, welke de slijmproductie aanzienlijk stimuleren. Verder kunnen het reguleren van de suikerhuishouding en het dag en nachtritme bijvoorbeeld  aan de orde komen. Tijdens een goede nachtrust kan je lichaam herstellen en maakt het voldoende stoffen aan om je longen te beschermen tegen indringers.

Astma een toenemend probleem waarbij voeding en suppletie voor verlichting kunnen zorgen!
Astma en andere longklachten oplossen? Neem vandaag nog contact op met Lourens Kalverdijk