De lente is begonnen, tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

Een voorjaarsschoonmaak is reinigend voor zowel lichaam als geest
Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

De voorjaarsschoonmaak is wat uit gebruik geraakt, maar nog steeds uitermate geschikt om zowel mentale als fysieke problemen te verminderen. Een detox van het lichaam zorgt voor meer energie en betere gezondheid. Wil je meer weten en wil je ondersteuning neem contact op met Lourens Kalverdijk

De voorjaarsschoonmaak

De detox van lichaam

Wat kan je eraan doen?

  1. Input van toxines beperken, d.w.z. geen pakjes en zakjes, koekjes, suiker, frisdranken en alcohol, alleen nog biologische groeten en fruit en ongebrande noten.
  2. Ga over op meer variatie in de voeding, vervang je brood en yoghurt door havermout met mango en kokosrijstmelk of een boekweit pannenkoek met kokosrijstmelk en appeltje, een groot stuk ananas of meloen, neem en groenten soepje. Zie 5 dagen af van dierlijke eiwitten, dit zorgt voor opruiming van je afvalbakjes in het lichaam.
  3. Probeer het aantal eetmomenten te beperken tot maximaal 3 per dag en zorg dat je s avonds na 19 uur niet meer eet, zodat je goed kan slapen. Beperk daarom ook de koffie tot max 2 en niet na 13 uur.
  4. Zorg voor voldoende water zodat je goed kan doorspoelen, met name al 2 glazen water lauw water in de ochtend.
  5. Zorg voor meer beweging met name buiten in de zon. Beweging stimuleert o.a. de lymfe en het detox proces van het lichaam! De zon zorgt voor ontspanning en maakt blij.
  6. Zorg voor voldoende ontspanning, er niets zo slopend als stress, als je ontspannen bent kan je dingen loslaten
  7. Zorg ter ondersteuning van dit proces voor een goede multi en omega 3, deze kan je uiteraard bij mij kopen.

Samenvattend zorg voor verse voeding, meer groenten en fruit, meer water, iets minder eten, iets meer beweging en ontspanning. Zie verder bewust af van granen, suikers, zuivel, vlees en eieren gedurende 5 dagen.

Het gevolg zou zo maar meer meer energie, een betere nachtrust, een beter humeur, een mooiere huid, verlies van gewicht, minder pijnen, kunnen zijn.  Wie zou dat nu niet willen? Begin nu nog met de voorjaarsschoonmaak.

Heb je hulp nodig bij de voorjaarsschoonmaak?  

Kom je er niet uit of wil je ondersteuning bij het inzetten van een detox?

Dus als je het lastig vindt om te bepalen wat te doen. Maar ook als je last houdt van slapeloosheid, huidklachten, pijnen of van  je maag en darmen, neem dan contact op met mij. Dan gaan we kijken hoe we jou gezondheid weer op de rails krijgen.

Tot slot nog een tip:  ga een keertje weekje naar de zon samen met je partner en geniet, zou zomaar beter kunnen zijn dan alle voorgaande tips!