skip to Main Content
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
06 53 78 56 87 info@lourenskalverdijk.nl Volg mij op facebook
Orthomoleculair Therapeut

Verandering en nieuwe kansen

Veranderingen zijn van alle tijden, het lijkt erop dat het Coronavirus gaat leiden tot allerlei veranderingen. Er is onzekerheid en angst onder de mensen is. Je kan het voelen als je boodschappen gaat doen en dan in de rij moet wachten bij de bakker of slager. Veel mensen hebben begrijpelijk gehamsterd. Wat vreemd is, is dat de groente en fruit afdeling nog vol liggen en dat het wc papier, paracetamol en ibuprofen uitverkocht zijn. De laatste gaan echter niet helpen om te voorkomen dat je ziek wordt, terwijl de groenten en fruit bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem.

Veranderingen die nu al zichtbaar zijn, is dat er discussie is over gezondheid en niet over gezondheidskosten. Hoewel er in de beslissingen nog steeds economisch belangen meegewogen worden, zoals bij het wel of niet ophouden van scholen. Het belang van goed voor jezelf zorgen en werken aan je gezondheid wordt vaak onderschat. Kies voor zingeving in je leven en maak keuzes die belangrijk zijn vanuit je hart. Je eigen gezondheid en die van je familie zijn het belangrijkste.

Onzekerheid over je werk geeft stress en nu willen we onze hand ophouden bij de overheid of vinden we dat onze werkgever evengoed moet doorbetalen. Dat kan misschien even maar op lange termijn niet houdbaar, tenzij er een basisinkomen komt. Natuurlijk staan er nu veel sectoren onder druk onder andere de reisbranche, horeca en vrijetijdssector, maar het zou zo maar kunnen dat interieur inrichting en tuinbranche daarentegen daar optimaal van gaan profiteren, omdat mensen hun geld aan andere dingen gaan uitgeven. Er gaan verschuivingen plaats vinden, zoek daarin naar je eigen kansen en die zullen er genoeg komen. Indien je mensen wilt helpt met hun gezondheid en aan je eigen inkomen wilt werken, dan heb ik een mooie kans voor je. Wil je daar meer over weten neem dan contact op met mij.

Er zullen ook beslissingen genomen worden, omdat dat nu eenmaal noodzakelijk is om verdere verspreiding te voorkomen. Op langere termijn als de rust weer is teruggekeerd is het wel goed om deze beslissingen opnieuw te beoordelen. Zo zal er misschien ook discussie komen over vaccinatie, een emotioneel beladen onderwerp. Laat deze discussie dan gevoerd worden door artsen op basis van degelijk onderzoek en garanties over veiligheid en werkzaamheid en niet op basis van angst of consensus, omdat de minister of de expert een mening heeft uitgesproken. Naar mijn mening is beter om te werken aan je eigen immuunsysteem en je gezondheid door te kiezen voor volwaardige biologische voeding en te kiezen voor voldoende afwisseling en daarbij te luisteren naar de symptomen van je eigen lichaam. Wil je hierover meer weten neem dan contact op met mij.

Ook de kwetsbaarheid van ons sociale systeem komt nu naar boven. Er is geen ruimte om te zorgen voor anderen, omdat we dan als humanresources niet optimaal functioneren en dan niet onze tweede auto of luxe vakantie kunnen betalen. Tot welke prijs gaan we daarin? Moeten onze verplegers daarvoor opdraaien of onze leraren? Of zouden we eerst eens kijken wat wijzelf daaraan kunnen doen? Dit is een complex verhaal en overstijgt mijn beperkte brein, maar ons systeem legt gewoon heel veel druk op mensen en daar ligt in mijn beleving een grote bron van stress en ondermijning van onze gezondheid. Ik weet zeker dat hier kansen liggen voor een creatieve en visionaire geest om hier op een constructieve wijze een bijdrage aan te leveren. Iemand die in mijn beleving een interessante visie hierop heeft is Ruud Veltenaar.

Kortom verandering of onzekerheid zorgt voor stress maar geeft ook weer nieuwe kansen. Laat je niet leiden door angst maar probeer te denken wat jezelf kunt doen om je situatie te verbeteren. Volg je hart en leg meer focus op welzijn en een goede gezondheid.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top