Verandering en nieuwe kansen

Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

De wereld is altijd aan verandering onderhevig. Maak gebruik van de nieuwe kansen die zullen ontstaan. Zorg voor meer focus op een goede gezondheid en op zinvol bestaan. Volg je hart.

Veranderingen zijn van alle tijden, het lijkt erop dat het Coronavirus gaat leiden tot allerlei veranderingen. Er is onzekerheid en angst onder de mensen is. Je kan het voelen als je boodschappen gaat doen en dan in de rij moet wachten bij de bakker of slager. Veel mensen hebben begrijpelijk gehamsterd. Wat vreemd is, is dat de groente en fruit afdeling nog vol liggen en dat het wc papier, paracetamol en ibuprofen uitverkocht zijn. De laatste gaan echter niet helpen om te voorkomen dat je ziek wordt, terwijl de groenten en fruit bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem.

Veranderingen die nu al zichtbaar zijn, is dat er discussie is over gezondheid en niet over gezondheidskosten. Hoewel er in de beslissingen nog steeds economisch belangen meegewogen worden, zoals bij het wel of niet ophouden van scholen. Het belang van goed voor jezelf zorgen en werken aan je gezondheid wordt vaak onderschat. Kies voor zingeving in je leven en maak keuzes die belangrijk zijn vanuit je hart. Je eigen gezondheid en die van je familie zijn het belangrijkste.

Onzekerheid over je werk geeft stress en nu willen we onze hand ophouden bij de overheid of vinden we dat onze werkgever evengoed moet doorbetalen. Dat kan misschien even maar op lange termijn niet houdbaar, tenzij er een basisinkomen komt. Natuurlijk staan er nu veel sectoren onder druk onder andere de reisbranche, horeca en vrijetijdssector, maar het zou zo maar kunnen dat interieur inrichting en tuinbranche daarentegen daar optimaal van gaan profiteren, omdat mensen hun geld aan andere dingen gaan uitgeven. Er gaan verschuivingen plaats vinden, zoek daarin naar je eigen kansen en die zullen er genoeg komen. Indien je mensen wilt helpt met hun gezondheid en aan je eigen inkomen wilt werken, dan heb ik een mooie kans voor je. Wil je daar meer over weten neem dan contact op met mij.

Kortom verandering of onzekerheid zorgt voor stress maar geeft ook weer nieuwe kansen. Laat je niet leiden door angst maar probeer te denken wat jezelf kunt doen om je situatie te verbeteren. Volg je hart en leg meer focus op welzijn en een goede gezondheid.