skip to Main Content
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
06 53 78 56 87 info@lourenskalverdijk.nl Volg mij op facebook
Eet Je Fit Door Meer Variatie En Meer Groenten.

Levensstijl en invloed ervan op onze omgeving en gezondheid

Hoe het ook is, in deze tijd waarbij meningen en visies over elkaar heen vallen, inclusief de mijne, zullen we er samen weer iets van moeten maken. Kennis en verdieping wil niet altijd zeggen dat je de waarheid in pacht hebt. Wel geeft kennis een bepaalde rust en ontspanning en dat draagt weer bij aan je gezondheid. Verder hoop ik dat iedereen zo sociaal is  en realiseert dat er nu wel veel mensen in afgrond geduwd zijn en dat goed is dat we hen blijven ondersteunen zodat zij er ook bovenop kunnen komen.  Veel kleine ondernemers zullen je dankbaar zijn. (wat gebeurt er met de kleine ondernemer)

Vooralsnog is gebleken dat gezondheid ons veel waard is en dat als je gezondheid niet optimaal je gevoelig bent voor allerlei soorten van infecties.  In Nederland zijn inmiddels heel veel mensen die al tekenen hebben van een mindere gezondheid, denk aan overgewicht, diabetes, hart en vaatziektes, longaandoeningen enzovoort. Als wij willen dat ons zorgstelsel niet explodeert en er minder druk komt op onze ziekenhuizen, dan zullen we moeten blijven werken aan onze gezondheid. Gezondheid is niet vanzelf sprekend.

Laten we eens kijken naar onze levensstijl, we leven in een stressvolle maatschappij, waarbij we onze gezondheid opofferen voor onze gezondheid, zonder dat we ooit leven.  Ik denk dat het belangrijk is dat ieder voor zich de balans op maakt en zich misschien afvraagt tegen welke prijs hij of zij dit doet en wat de consequenties zijn voor het milieu. Iedereen zoekt naar zijn of haar eigen weg. Ik denk dat het belangrijk is dat je zorgt voor voldoende ontspanning, geniet van beweging met name in de natuur en veel meer tijd besteed aan het eten met familie en vrienden. Maak er elke keer een feestje van.

Als we kijken naar hoe wij ons voedsel produceren, dan zien we dat het normaal is om enorme hoeveelheden chemicaliën te gebruiken. Dit heeft invloed op onze leefomgeving en op onze gezondheid, hoe klein de hoeveelheden ook zijn. Toch vinden wij het normaal dat wij deze chemicaliën tot ons nemen, onze natuur vergiftigen en zo ons immuunsysteem zwaar onder druk zetten. Dan zullen er mensen zijn die zeggen het valt wel mee, maar als je het zakje gif wat er is gebruikt op de groenten plakt en dit er gratis bijgeeft, dan wordt de discussie al heel anders.  Mijn advies hierin is kies voor biologisch en onbespoten eten.  Kies voor verse groenten, vermijd pakjes en zakjes. Ga op zoek naar mooie kookboeken of ga eens naar een kookcursus. Ervaar hoe leuk koken kan zijn en hoe lekkere dingen kunt maken. Dit zal al een grote impuls geven aan je gezondheid.

Net als in deze tijd van de Corona, zijn er vele meningen en aannames, over voeding vind je echt nog veel meer aannames en meningen. Haaks op elkaar, maar probeer uit wat bij jou past. Mijn advies is in deze probeer eens te kijken naar de eenzijdigheid in je voedingspatroon en probeer hier meer variatie in aan te brengen. Denk met name aan meer variatie tijdens het ontbijt en tijdens de lunch. Denk aan een bakje havermout of een groentesoep (zelf gemaakt!).  Vermijdt met name frisdranken en gesuikerde zuivelproducten, neem gewoon water of kop thee. Geef je kinderen een stuk fruit mee en niet een koek die boordevol suikers zit, neem s avonds geen chips of andere troep, misschien aan handje nootjes.

Dit zijn natuurlijk algemene adviezen, kom je er niet uit of wil je meer weten hoe jij je eigen gezondheid kunt verbeteren, stuur mij dan een berichtje en we maken een (online) afspraak: info@lourenskalverdijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top