Levensstijl en invloed ervan op onze omgeving en gezondheid

Eet je fit door meer variatie en meer groenten.
Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Kies voor een gezonde levensstijl, verminder de druk op de gezondheidszorg, zorg voor je eigen immuunsysteem door meer biologische voeding te nemen en door pakjes en zakjes te vermijden. Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar info@lourenskalverdijk.nl

Vooralsnog is gebleken dat gezondheid ons veel waard is en dat als je gezondheid niet optimaal je gevoelig bent voor allerlei soorten van infecties.  In Nederland zijn inmiddels heel veel mensen die al tekenen hebben van een mindere gezondheid, denk aan overgewicht, diabetes, hart en vaatziektes, longaandoeningen enzovoort. Als wij willen dat ons zorgstelsel niet explodeert en er minder druk komt op onze ziekenhuizen, dan zullen we moeten blijven werken aan onze gezondheid. Gezondheid is niet vanzelf sprekend.

Als we kijken naar hoe wij ons voedsel produceren, dan zien we dat het normaal is om enorme hoeveelheden chemicaliën te gebruiken. Dit heeft invloed op onze leefomgeving en op onze gezondheid, hoe klein de hoeveelheden ook zijn. Toch vinden wij het normaal dat wij deze chemicaliën tot ons nemen, onze natuur vergiftigen en zo ons immuunsysteem zwaar onder druk zetten. Dan zullen er mensen zijn die zeggen het valt wel mee, maar als je het zakje gif wat er is gebruikt op de groenten plakt en dit er gratis bijgeeft, dan wordt de discussie al heel anders.  Mijn advies hierin is kies voor biologisch en onbespoten eten.  Kies voor verse groenten, vermijd pakjes en zakjes. Ga op zoek naar mooie kookboeken of ga eens naar een kookcursus. Ervaar hoe leuk koken kan zijn en hoe lekkere dingen kunt maken. Dit zal al een grote impuls geven aan je gezondheid.

Net als in deze tijd van de Corona, zijn er vele meningen en aannames, over voeding vind je echt nog veel meer aannames en meningen. Haaks op elkaar, maar probeer uit wat bij jou past. Mijn advies is in deze probeer eens te kijken naar de eenzijdigheid in je voedingspatroon en probeer hier meer variatie in aan te brengen. Denk met name aan meer variatie tijdens het ontbijt en tijdens de lunch. Denk aan een bakje havermout of een groentesoep (zelf gemaakt!).  Vermijdt met name frisdranken en gesuikerde zuivelproducten, neem gewoon water of kop thee. Geef je kinderen een stuk fruit mee en niet een koek die boordevol suikers zit, neem s avonds geen chips of andere troep, misschien aan handje nootjes.