skip to Main Content
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
06 53 78 56 87 info@lourenskalverdijk.nl Volg mij op facebook
Zonneallergie Oplossen Door Lourens Kalverdijk

Zonneallergie wat is dat?

Zonneallergie is eigenlijk niet de juiste benaming omdat je niet allergisch bent voor de zon, maar wat zonlicht wel doet is histamine vrijmaken.  Histamine kan zorgt dan voor de rode jeukende bultjes in dit geval meestal op armen, borst, benen en nek.   Als er teveel histamine is kan dat ook weer tot allergische reacties leiden zoals in mijn blog over hooikoorts al aangegeven.   Dus als je last hebt van zonneallergie is je immuunsysteem overbelast en krijg last van de zon. Het is niet leuk, zeker niet als het jezelf betreft en al helemaal niet wanneer het je kinderen betreft.

Wat wordt geadviseerd tegen zonneallergie?

Laat ik beginnen  te zeggen dat we afhankelijk zijn van zonlicht om goed te kunnen functioneren, we kunnen niet zonder zonlicht.

Sunblock

Er is ons altijd geleerd om vooral goed beschermd de zon in te gaan om huidkanker te voorkomen. En inderdaad: de schade die wordt aangericht aan de huid als je verbrandt, is niet mis. Maar heb je wel eens stilgestaan bij wat je op je huid smeert als je je wilt beschermen tegen de zon? Ooit op een etiket van zonnebrand gekeken? Bovendien maken we hierdoor onvoldoende vitamine D aan, terwijl bijna iedereen in Nederland een tekort hieraan heeft.  Vit D is onder andere belangrijk voor sterke botten, ons immuunsysteem, onze afweer, onze spierkracht en conditie.

Histamine remmer

Histamine is juist een uitstekende stof het zorgt voor een oplossing van ons probleem, het activeert ons immuunsysteem. Als we een probleem met de zon hebben, die essentieel voor ons is, dan kunnen er meerdere dingen spelen denk aan een probleem in de darm met de vertering van onze voeding of aan te veel koffie waardoor onze histamine afbraak wordt beperkt. Dan kunnen we wel histamine remmers geven, maar grote kans dat we dan het probleem erger maken. Histamine zorgt onder andere voor de aanmaak van maagzuur. En als we minder maagzuur hebben dan hebben we een slechtere  vertering, wat leidt tot meer histamine in de darm, dus meer reactie op het zonlicht.

Corticosteroïden

Kunnen de ontstekingen tot rust brengen, maar draagt zeker niet bij aan de oplossing van het probleem. Corticosteroïden zorgen ervoor dat ons immuunsysteem minder goed kan werken en maakt ons daarmee gevoeliger voor allerlei verkeerde invloeden.  Kortom je kunt wel doen of er niks aan de hand is en een pilletje of zalfje nemen, maar deze dragen niet bij aan de oplossing.

Wat kan je beter doen?

In ieder geval tijdelijk even de felle zon mijden, zodat het lichaam zich kan concentreren op het daadwerkelijke probleem en de huid weer kan herstellen en de jeuk zal daarmee ook weer minder worden.

Eet gezond en eet voldoende verse groenten en fruit

Neem voldoende fruit tot je, met name rood fruit en neem voldoende oranje gekleurde groeten. Neem eventueel een supplement met Vit amine C en drink voldoende water. Zo zijn er nog wel meer vitamines die de huid ondersteunen, maar daarvoor is het beter om eerst advies in te winnen bij een Orthomoleculair Therapeut.

Bouw een natuurlijke bescherming op

Als je in het voorjaar al regelmatig je huid laat wennen aan het zonnetje, bouw je al een kleurtje op. Deze beschermt je al tegen de zon, zodat je in de zomer beter bestand bent tegen de zon.  Ga in de zomer sowieso meer in de schaduw zitten.

Zoek een goede zonnecrème

Ga op zoek naar een natuurlijke “zonnecrème”, die het mogelijk maakt om toch je bescherming op te bouwen en vitamine D aan te maken. Kies niet voor een crème met parabenen en andere chemische stoffen die je zouden moeten beschermen tegen de zon. Meestal wordt hierdoor de “zonneallergie” zelfs erger. Voor een goed advies over “zonnecrème” kunnen jullie terecht bij www.skincareamsterdam.nl

Kom je er zelf niet uit?

Natuurlijk kan het zijn dat je er zelf niet uitkomt en dan is het zinvol om contact op te nemen met mij om te kijken of wij een echte oplossing voor je problematiek kunnen vinden

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top