Waar gaat het fout met de gezondheid van onze kinderen?

Waar gaat het fout met de gezondheid van onze kinderen?
Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Waar gaat het fout met de gezondheid van onze kinderen? Er is veel overgewicht en dat is een 1e teken aan de wand, er is te veel verkeerde voeding, te weinig beweging. Ik heb ideeën, die zorgen voor bewust wording en die kunnen bijdragen aan een stap in de goede richting om dit maatschappelijke probleem op te lossen. Neem contact op met mij voor meer informatie: info@lourenskalverdijk.nl

Er wordt gezegd dat 15% van de kinderen overgewicht heeft volgens de norm. De norm wordt echter bijgesteld aan het nieuwe normaal en zoals ik er naar kijk is zijn veel kinderen gewoonweg te dik! Dit is misschien te hard gezegd, maar de zogenaamde acceptatie van ”dik” zijn, maakt deze kinderen niet beter. Het zal de ouders ook niet motiveren er iets aan te doen. Deze kinderen zullen minder presteren op school, met sport en zullen snel in een negatieve spiraal terecht komen. Sterker nog de sterke en gezonde kinderen zullen buitenspel komen te staan, omdat het niet eerlijk is t.o.v. de anderen. Te dikke kinderen zijn de zieke ouderen van de toekomst en zullen ons hele systeem ondermijnen. Ik zeg: “Nu tijd om er iets aan te doen”.

Wat kunnen we eraan doen?

Laat we eerst eens kiezen gewoon voor verse groenten en fruit en laten  we de “bewust” gezonde alternatieven maar eens weg. Denk hierbij aan de lightproducten of koekjes die we elke dag mogen geven volgens reclame. Vaak zitten deze vol suikers en als ze er niet meer inpassen dan plakken we ze er nog op. Ook de pakjes drinken, zoals yoghurtdrankjes, pakjes chocomelk, zitten boordevol suikers, laat de kinderen gewoon water drinken, niks mis mee en komt hun gezondheid en concentratie vermogen ten goede.

Kies voor een lunch alternatieve lunch box, zorg voor meer variatie en geef niet altijd een broodje (pinda)kaas of hagelslag mee, maar stop er een stuk fruit in, een handje ongebrande nootjes, wat rauwkost, 1 visje (haring, makreel) of een gekookt ei of een groenteomelet in. Zo moeilijk is het niet. 

Breng de kinderen op de fiets of lopend naar school en breng ze niet in de auto. Het is veiliger, beter voor het milieu, beter voor de kinderen hun gezondheid en voor hun leerprestaties op school  Zo eenvoudig is het.

Zou fijn zijn als de school ook een bijdrage gaat leveren. De frisdrank en snoepautomaten en snacks moeten gewoon uit school verdwijnen. Het is puur vergif, het is niet anders, het is verslavend en ziekmakend. Verder hebben leraren natuurlijk een voorbeeld functie in dit verhaal. Het is belangrijk dat ze zelf ook gaan werken aan hun gezondheid. Misschien in groepsverband, goed voor de teambuilding, werksfeer en ziekteverzuim.

Zoeken jullie hierbij help of ondersteuning?

Als specialist in voeding kan ik jullie ideeën aanreiken, die jullie kunnen gebruiken en eventueel inpassen in harmonie met elkaar. Het is geen eenvoudige weg, maar elke stap in de goede richting is er één. Wat is er kostbaarder dan de gezondheid van onze kinderen?

Jullie kunnen mij uitnodigen voor een presentatie over gezondheid op school voor de ouders/de leraren of bij jullie thuis aan de eetkamer tafel. 

Indien je liever een individueel advies wilt hebben of vragen hebt over andere problematiek zoals concentratie problemen, neem dan contact op met mij, dan maken wij een afspraak voor een consult.