Detox je lichaam: 8 tips om te ontgiften

Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Waarom een detox?

Een detox zorgt ervoor dat je lichaam wordt ontdaan van allerlei giftige stoffen en alles weer gezuiverd wordt. Meer energie, je fit voelen, afvallen en een mooiere huid zijn enkele voordelen van het ontgiften. Regelmatig actief detoxen kan behulpzaam zijn om je gezondheid te bewaren of te verbeteren. Als methode al bekend sinds mensenheugenis dus blijkbaar zinvol.

Wat kun je er zelf aan doen?

Neem voldoende vocht tot je in de vorm van water of groene thee, vermijd alcohol en frisdranken.

Gebruik gebroken lijnzaad (zelf malen in de koffiemolen en koel en donker bewaren!) met voldoende water innemen om de vertering op gang te brengen.

Beperk het aantal eetmomenten tot max 3 en laat de tussendoortjes staan.

Ga regelmatig sporten hierdoor verlies je afvalstoffen en stimuleer je je organen. Beweeg regelmatig voor het eten op nuchtere maag.

Zorg voor voldoende biologisch en vers fruit en eet de hele vrucht, neem bijvoorbeeld stuk heerlijke meloen, lekker met dit warme weer!

Zorg voor voldoende slaap, je lichaam heeft tijd nodig om zich te ontdoen van gifstoffen dit gebeurd met name ’s nachts. Zorg voor 8 a 9 uur slaap, deze tijd heeft je lichaam ook echt nodig om te ontspannen en zich te ontdoen van gifstoffen.

Indien je er niet uitkomt of hulp zoekt ga dan eens op zoek naar een goede orthomoleculair epigenetisch therapeut.