Het leven van een Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Elke dag wakker worden met het idee wie je vandaag weer gaat helpen om beter te worden.

Elke dag wordt ik wakker met de gedachten aan mijn klanten hoe ik, ze vandaag weer een stap verder ga brengen in hun zoektocht naar hun gezondheid.  Ik probeer de dingen na  te streven, die ik mijn klanten ook aanbeveel. Het zijn van een Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut is een soort roeping,  het is een levenswijze.

HIIT trainingen of andere oefeningen voor het ontbijt

Vervolgens sta ik op en ga ik een HIIT training doen, een stukje hardlopen of even een kwartiertje roeien.  Ik beveel het mijn patiënten ook aan, om te zorgen voor een beter gevoel gedurende dag, voor een betere energie en hormoonhuishouding, zeker als er sprake is van overgewicht en diabetes! Meestal neem ik hierna een koude douche om even mijn systeem helemaal aan te zetten.  Niet alleen uit eigen ervaring, maar ook mijn cliënten zijn hier enthousiast over. Hierna ga ik ontbijten.

Het ontbijt

Grote verantwoordelijkheid van Therapeut

Bijscholingen

Om mijn cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen, doe ik veel bijscholingen en leer ik elke dag wel nieuwe dingen, door te lezen of interactie met collega’s of door cursussen of opleiding te volgen.  Een paar voorbeelden van cursusdagen dit jaar weer gevolgd (de lijst is te lang om zo op te sommen)

  • Ontstekingsziektes: over hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en vaatziekten
  • Insulineresistentie en diabetes en hoe dit op te lossen
  • Allergieën: denk aan hooikoorts, huiduitslag, maar ook angsten tgv allergieën
  • Aandoeningen van het bewegingsapparaat: denk aan artritis, artrose, reuma en osteoporose
  • Stress- en slaapstoornissen, burn-out
  • Hormonale aandoeningen, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen

Zo help ik mijn cliënten zo goed mogelijk, op basis van de laatste wetenschappelijke bewijzen.  Dat geeft mij een prettig gevoel.

Toegevoegde waarde

Bovenstaande dingen maken dat ik zeker weet dat mijn adviezen van toegevoegde waarde zijn voor iemand die op zoek is naar verbetering van zijn of haar gezondheid.  Veel mensen zoeken wel maar  vinden de juiste oplossing niet. Ik probeer buiten de bestaande paden te denken en iemand zelf handvaten mee te geven om structureel aan zijn of haar gezondheid te kunnen werken. Orthomoleculair Therapeut, is een mooi beroep en ik zal de komende jaren nog veel mensen blij maken en helpen met hun gezondheid.