skip to Main Content
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
06 53 78 56 87 info@lourenskalverdijk.nl Volg mij op facebook
Het Leven Van Een Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Het leven van een Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Elke dag wakker worden met het idee wie je vandaag weer gaat helpen om beter te worden.

Elke dag wordt ik wakker met de gedachten aan mijn klanten hoe ik, ze vandaag weer een stap verder ga brengen in hun zoektocht naar hun gezondheid.  Ik probeer de dingen na  te streven, die ik mijn klanten ook aanbeveel. Het zijn van een Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut is een soort roeping,  het is een levenswijze.

HIIT trainingen of andere oefeningen voor het ontbijt

Vervolgens sta ik op en ga ik een HIIT training doen, een stukje hardlopen of even een kwartiertje roeien.  Ik beveel het mijn patiënten ook aan, om te zorgen voor een beter gevoel gedurende dag, voor een betere energie en hormoonhuishouding, zeker als er sprake is van overgewicht en diabetes! Meestal neem ik hierna een koude douche om even mijn systeem helemaal aan te zetten.  Niet alleen uit eigen ervaring, maar ook mijn cliënten zijn hier enthousiast over. Hierna ga ik ontbijten.

Het ontbijt

Voor veel mensen niet een vraag, want bijna overal staat er een broodje hagelslag of pindakaas klaar. Soms een bakje yoghurt met Cruesli.  Ik probeer daar verandering in aan te brengen.  Veel mensen in mijn praktijk testen intolerant op gluten en zuivel. Veel mensen zullen hier last van hebben, zonder dat ze het weten.  Ik neem de ene dag een ontbijt met havermout, dan weer een boekweit pannenkoek, dan een gebakken omelet.  Op zaterdag wil ik  dan nog wel eens een vers broodje nemen met een heerlijk stuk oude kaas. Maar door de afwisseling, kan mijn systeem meer dingen handelen en ben ik altijd redelijk fit en energiek.  Afwisseling helpt mij en mijn clienten in ieder geval goed.  En als suppletie neem ik dagelijks Omega 3 vetzuren, voor onderhoud van mijn hersenen en voor ondersteuning van mijn immuunsysteem.

Grote verantwoordelijkheid van Therapeut

Iemand  helpen met zijn of haar gezondheid is niet zo eenvoudig, het is een grote verantwoordelijkheid!  Er komt veel kennis en kunde bij kijken. Symptoom bestrijding is wat veel mensen willen in de vorm van een pijnstiller of ontstekingsremmer, dit schrijf ik ook soms voor uiteraard, maar in eerste instantie ga ik op zoek naar de oorzaak.  Door middel van een vragenlijst, een gesprek en eventueel aanvullende onderzoeken en suppletie. Natuurlijk komen we er niet altijd uit, maar heel vaak wel en als dan de klant zegt: “Ik wou dat ze mij dit jaren eerder hadden gezegd!” dan ben ik ook blij.

Bijscholingen

Om mijn cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen, doe ik veel bijscholingen en leer ik elke dag wel nieuwe dingen, door te lezen of interactie met collega’s of door cursussen of opleiding te volgen.  Een paar voorbeelden van cursusdagen dit jaar weer gevolgd (de lijst is te lang om zo op te sommen)

  • Ontstekingsziektes: over hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en vaatziekten
  • Insulineresistentie en diabetes en hoe dit op te lossen
  • Allergieën: denk aan hooikoorts, huiduitslag, maar ook angsten tgv allergieën
  • Aandoeningen van het bewegingsapparaat: denk aan artritis, artrose, reuma en osteoporose
  • Stress- en slaapstoornissen, burn-out
  • Hormonale aandoeningen, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen

Zo help ik mijn cliënten zo goed mogelijk, op basis van de laatste wetenschappelijke bewijzen.  Dat geeft mij een prettig gevoel.

Toegevoegde waarde

Bovenstaande dingen maken dat ik zeker weet dat mijn adviezen van toegevoegde waarde zijn voor iemand die op zoek is naar verbetering van zijn of haar gezondheid.  Veel mensen zoeken wel maar  vinden de juiste oplossing niet. Ik probeer buiten de bestaande paden te denken en iemand zelf handvaten mee te geven om structureel aan zijn of haar gezondheid te kunnen werken. Orthomoleculair Therapeut, is een mooi beroep en ik zal de komende jaren nog veel mensen blij maken en helpen met hun gezondheid.

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken stuur mij dan een mailtje: info@lourenskalverdijk.nl

 

 

 

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Lourens, fijn dat je zo lekker in je vel zit en dat je andere mensen wilt helpen om ook lekker in hun vel te zitten. Prima. Wat ik lastig vind om te lezen in je artikel, is dat je medicijnen voorschrijft. Ik denk dat je dat niet mag volgens de wet. En je gebruikt de woorden patiënt en cliënt door elkaar. Blijf bij wat je werkelijk bent, orthomoleculair therapeut met cliënten. Dat is genoeg, daar kun je mensen mee helpen, echt!

    1. Hoi Niek, dank voor je reactie, het gaat niet om medicijnen maar om suppletie van vitamines, mineralen of kruiden. Zeker niet om medicatie daar ga ik niet over, als daar iets in veranderd is het in overleg met de arts en client! Verder cliënt of patient, client is mischien beter gekozen. Groet Lourens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top