Gezonde tips voor in de bedrijfskantine

Gezonde tips voor in de bedrijfskantine

Gezonde tips voor in de bedrijfskantine zijn belangrijk voor het onderhouden van en voor de levensduur van uw belangrijkste assets: uw medewerkers! Hoe vaak wordt en niet gepraat over de dingen beter te doen voor het personeel? En hoe vaak leggen we ons, als bedrijf,  beperkingen op om dat toch maar niet te doen. Bijvoorbeeld vanuit het oogpunt van de AVG? Je kunt al je personeel wel veilig in een kluis zetten, maar ze zullen weinig productief zijn en de kwaliteit van de assets zal hard achteruit gaan. Maak de gezondheid van uw medewerkers bespreekbaar, dat is in ieders belang. Fitte en gezonde medewerkers in uw bedrijf betekent meer werkplezier, minder fouten, meer omzet en veel minder ziekte verzuim.

Gezondheid is mede de verantwoordelijkheid van het bedrijf

Als freelancer voor Vitalics kom ik regelmatig bij bedrijven om een gezondheidschecks uit te voeren bij de mensen. Bedrijven dienen dit periodiek aan te bieden aan hun personeel. Vanuit mijn visie is het belangrijk om de gezondheid van de medewerkers elke dag te monitoren. Daar is geen wetsbepaling voor nodig, het is namelijk in ieders belang. Dat het complex gemaakt is door de regelgeving lijkt maar zo. In feite is gezondheid relatief en spiegelen we dingen t.o.v. een ander of andere situatie en is het heel persoonlijk hoe wij dit ervaren. Belangrijkste is dat er een hulpvraag is vanuit de medewerker(s). De medewerker(s) zijn misschien wel tot zo’n 50 uur per week actief onder uw verantwoordelijkheid. En is het niet goed geregeld op het werk dan gaat zich dat ook uiten in privé en gezondheidssituatie van uw medewerkers. Uiteindelijk gaat dat ten koste van de inzet en productiviteit.

Het eetpatroon is eenzijdig en slecht

Wat mij is opgevallen, tijdens deze gezondheidschecks is, dat de meeste mensen zich niet bewust zijn van hun voeding. Ze eten te eenzijdig, te weinig groenten en fruit en te veel rotzooi en drinken te veel koffie/alcohol en te weinig water. De meeste bedrijven verwachten dat hun medewerkers een topprestatie leveren, elke dag weer, daarvoor hebben ze dan ook wel de juiste voedingstoffen nodig. Wat zien we echter vervolgens terug in de bedrijfskantine: koffie/zwarte thee, melk, frisdrank, zogenaamde energie repen en snoep, cup a soup, noodles en een vette hap. Een van de eenvoudige dingen die elk bedrijf zou moeten faciliteren is ervoor te zorgen dat dit aanbod veranderd. 

Gezonde tips voor in bedrijfskantine

  1. Zorg voor heerlijk bronwater en/of zet karaffen met water neer met daarin bijvoorbeeld een stukjes limoen, munt, citroen en aardbeien (zie foto) heerlijk verfrissend zeker met de zomer op komst.
  2. Zorg voor verschillende groene en kruiden theeën ter ondersteuning van het lichaam en geest bijvoorbeeld van Neuners of maak zelf een keuze.
  3. Zorg voor vers fruit, een lekkere appel, peer of een heerlijke meloen in de zomer.
  4. Zorg dat er regelmatig een heerlijke verse soep klaar staat, bijvoorbeeld van verse tomaten, champignons, prei, kip, ui. Zorg voor verse ingrediënten, makkelijk te maken en aan te passen aan het seizoen
  5. Zorg voor een heerlijke groenteomelet of heerlijk stukje verse vis, zoals haring, makreel.
  6. Zorg eens voor een heerlijk salade met heerlijke olijfolie en pure ingrediënten zoals artisjok, olijven, pijnboompitjes.

Kleine inspanning is wel vereist

Gezondheid is niet moeilijk te ondersteunen, maar vraagt wel een zekere inspanning, zonder dat geen resultaat. Belangrijk is dat er iemand is, die deze dingen met plezier en smaak gaat klaar maken. Het liefst van verse en biologische producten. Het is zaak, dat de ongezonde dingen zoals vette hap, frisdrank, cup a soup en snoep verdwijnen. Dat lijkt mij niet meer dan logisch.

Wat ook zal bijdragen aan de gezondheid en productiviteit binnen het werk is, wanneer de medewerkers een uurtje mogen sporten onder werktijd. De spanningsboog wordt opnieuw opgeladen, de algehele conditie gaat vooruit en de prestaties schieten omhoog.

De gezondheid, vitaliteit en winstgevend verbeteren van uw bedrijf?

Ik hoop dat bovenstaande over gezonde tips voor in de bedrijfskantine u geïnspireerd heeft. Indien u meer zou willen weten over hoe de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers te verbeteren en daarmee de winstgevendheid van uw bedrijf te verhogen neem dan contact op met Lourens Kalverdijk. E-mail: info@lourenskalverdijk.nl of mobiel 06-53785687.

Uw medewerkers kunt u ook attent maken op mijn website indien zij behoeft hebben aan individueel advies over hun gezondheid. Zie ook kijkje in het leven van een orthomoleculair therapeut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *