Yin Yoga, een verslag van mijn eerste les

Yin Yoga goed voor ontspanning van hoofd en lichaam
Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Mijn eerste Yin Yoga les

Het thema van de les was “wees lief voor jezelf”.  Bij binnenkomst, in een kleine, maar mooi en sfeervol ingerichte ruimte, voelde ik mij direct op mijn gemak.  Zonder al te veel woorden snapte ik wat ik moest doen, ik zocht een plek om te gaan liggen.

Abtal geeft een vorm van Yoga waarbij de nadruk ligt op de ontspanning en de acceptatie van de situatie zoals deze is. Ik heb een aantal oefening gedaan, waarbij ik soms een houding aannam ,waarvan ik dacht “Tja is dit wel zo goed voor mij” of “Wat heb ik er eigenlijk aan”.

Door mijn lichaam te voelen en mijn ademhaling te sturen kwam ik tot een zekere rust, maar door de houdingen blijft er een zeker mate van spanning het lichaam. Zeker niet altijd prettig, maar ik heb het leren accepteren.

Tijdens de oefening kreeg ik het gevoel dat er emoties vrij kwamen. Soms duurde het voor mij te lang en had ik moeite om mij soms te volledig te ontspannen. Na de oefeningen kon ik is soms pijnen ervaren in mijn rug of schouder of nek en dacht ik van dit is niet “ok”.  Maar al gauw kwam  het goed en voelde ik mij super rustig  en ontspannen worden in zowel mijn lichaam als mijn hoofd.

Ik heb er echt een goed gevoel aan over gehouden, ook nu de volgende dag tijdens het schrijven van dit verslag, het werkt echt door in de ontspanning.  Vooralsnog ben ik erg positief en kan ik het iedereen aanbevelen, ik denk wel dat je het meerdere keren moet doen om het echt te kunnen ervaren. Namasté Abtal