Hoera ik ben zwanger, maar wat ga ik nu eten?

Zwanger en wat nu?
Lourens Kalverdijk

Lourens Kalverdijk

Orthomoleculair Therapeut

Ben je zwanger, zorg voor voldoende verse groentes, zorg voldoende beweging, neem omega 3 vetzuren (alleen van goede kwaliteit) en vraag advies bij Lourens Kalverdijk

Dat is meestal erg leuk nieuws en ik ben dan wel niet zwanger geweest, maar het feit dat je waarschijnlijk ouder gaat worden geeft veel energie en zorgt ook voor een grote verantwoordelijkheid. Wat ik mij herinner is dat ik in ieder geval hoopte dat de kleine wondertjes gezond ter wereld zouden komen.

Nu is het inmiddels mijn beroep om mensen te helpen met hun gezondheid, door ze advies te geven over voeding en beweging, dat is nu juist ook zo erg belangrijk voor het ongeboren kindje. Hoe gezonder er geleefd wordt door de ouders, hoe groter de kans dat het kindje ook gezond ter wereld komt, met een goed stel hersenen, zonder dat het getuned is op het krijgen van obesitas en zich volledig kan ontwikkelen.

Zorg voor meer groentes

Kies voor de juiste vetten

Kies voor kwalitatief goede omega 3 suppletie

Verstandig is het om de inname van omega 3 vetten te verhogen. Deze treffen we vooral aan in vette vis zoals wilde zalm en sardientjes. Ook zit het in haring, maar moeten met rauwe vis moeten we oppassen, de vis moet echt vers zijn en anders zou ik het niet nemen. Het zit ook in grotere roofvissen zoals tonijn, maar daarvan wordt gezegd dat deze te veel toxines zouden kunnen bevatten vanuit de vervuilde zee. In periode van zwangerschap zijn dat lastige keuzes, dus zou ik omega 3 suppletie aanbevelen, maar dan wel een vloeibare visolie, hoog gedoseerd 2 a 3 gram per dag, vrij van toxines en niet geoxideerd. Test dit door de olie te proeven en te ruiken, denk je dit is lekker spul, neem dat dan gerust en anders zou ik mij afvragen of het goed is om daar nieuwe hersencellen van te maken bij je ongeboren kindje, want dat is een van de functies van de omega 3.

Zorg voor voldoende beweging

Meer keuzes te maken….

Verder geniet vooral van deze bijzondere periode en koester het kindje.