skip to Main Content
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
06 53 78 56 87 info@lourenskalverdijk.nl Volg mij op facebook
7 Heerlijke Recepten Met Groenten Lourens Kalverdijk

Heb je last van darmproblemen?

Darmproblemen heb ik daar last van dan? Zou zo maar kunnen, hierbij symptomen die hier bij horen:

Obstipatie, diarree, hoofdpijnen, buikpijnen, vermoeidheid, slapeloosheid, winderigheid en opgeblazen gevoel.

Je bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Een kwart van de Nederlanders heeft last van spijsverteringsproblemen. Velen denken dat er niks aan gedaan kan worden en zijn daarom misschien wel passief in het vinden van een oplossing. Ze nemen simpelweg een maagzuurremmer. Ze vinden het gewoon dat ze moe zijn na het eten. Anderen gaan maar één keer per drie dagen naar de wc. Medicatie kan verlichting geven maar op langere termijn werkt het vaak averechts.

Als de darmproblemen te lang aanhouden kan dit allerlei nare gevolgen voor onze gezondheid tot gevolg hebben. Denk aan darmwandschade, overgewicht, leverproblemen, neurologische schade, huidproblemen, depressiviteit of hartproblemen. Kortom het is belangrijk genoeg om op onderzoek te gaan en het probleem aan te pakken. Heb jij last van darmproblemen, dan help ik je mee.

Plan van aanpak

1e fase in een intakegesprek m.b.v. een vragenformulier en begin maken met verandering eten en beweegpatroon

2e fase indien wenselijk en mogelijk doen van darmonderzoek naar samenstelling darmflora en naar verteringscapaciteit en immuunactiviteit. Indien nodig doen we ook nog bloedonderzoek. Dit onderzoek is nodig om tot een goed plan van aanpak te komen.  

Het persoonlijk plan kan bevatten stimulering uitscheidingsorganen zoals lever en nieren, het afdoden van ongewenste “vrienden” in het lichaam. Verder bestaat het uit ondersteunen van de vertering en immuunsysteem, het herstel van de darmwand en zorgen voor meer energie.

3e fase zorgen we voor stabiliteit zodat het probleem niet terugkomt. Hierin zullen besproken worden het belang van goede voeding en er de tijd voor nemen. Met voeding bedoel ik dan vers, het liefst biologisch, dus geen pakjes en zakjes. Ook de afwisseling en variatie zal naar voren komen om zo onze darmen en ons immuunsysteem op een goede manier te trainen. Zie ook mijn blog over spijsverteringsklachten of darmklachten uit 2017!

Bij ernstige darmproblemen is het beter om direct een afspraak te maken

Voor mensen die te maken hebben met ernstige gezondheids- en darmklachten zoals bij PDS,  Crohn of Colitis Ulcerosa, Acne of andere huidproblemen. Voor die mensen is het zinvol om direct bij mij langs te komen. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak en de oplossing. Stuur mij een mailtje voor een afspraak: info@lourenskalverdijk.nl

Heb je geen inkomsten meer door politiek wanbeleid en wil je toch geholpen worden, maak mij dan een voorstel. Wij komen er vast wel uit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top