skip to Main Content
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
06 53 78 56 87 info@lourenskalverdijk.nl Volg mij op facebook
ADHD Problematiek, Ik Help Je Er Graag Mee! Lourens Kalverdijk

Help mijn kind heeft ADHD, wat kan ik eraan doen?

Wat is ADHD?

ADHD is een hoofd vol met allerlei gedachtes, die je ook nog eens niet stop kunt zetten. Het leidt tot concentratiestoornissen, onrust, slechte schoolresultaten, vermoeidheid, druk op het gezin en misschien erger nog blijvende onzekerheid of het gevoel niet goed genoeg te zijn.

Er is sprake van een verstoord stress en beloningsysteem, waarbij de kinderen stress niet goed kunnen verwerken en als gevolg ook het goede gevoel niet meer krijgen. Omdat te compenseren gaan ze vaak dingen doen, die op het randje van het sociaal aanvaardbare liggen. Hierdoor vallen ze op en krijgen ze aandacht. Ook zoeken ze een uitvlucht in verslaving zoals gaming en op latere leeftijd in roken, drank of andere verslavingen. Met als gevolg nog meer vermoeidheid en nog minder focus op school. Op latere leeftijd kunnen problemen ontstaan om sociaal aanvaardbaar te kunnen functioneren.

Aan de andere kant kunnen de vele afwijzen ook leiden tot grote creativiteit en/of tot perfectionisme. Daarmee kunnen hele mooie dingen bereikt worden, het is dus geen slechte eigenschap.

Waar gaat het fout?

Gebruik van weeënopwekkers

Ten eerste het kind doet het in ieder geval niet expres. Belangrijk om te weten dat de meeste kinderen met ADHD zo ter wereld zijn gekomen door het gebruik van medicatie om de zwangerschap in te leiden. Inmiddels heeft wel 1 op de 5 kinderen misschien wel de diagnose ADHD, bij jongens komt het vaker voor als bij meiden. Het zou zo maar kunnen dat het minder opvalt bij meiden, omdat ze meer sociaal zijn en geen haantjes gedrag tonen zoals jongens. (zie mijn blog: zijn kinderen met ADHD wel normaal?)

Stress tijdens zwangerschap

Stress tijdens de geboorte kan er voor zorgen, dat kinderen gevoeliger zijn voor het ontwikkelen van ADHD. Het kind zal zich beter kunnen weren en zal gevaar eerder herkennen. Echter zal  het kind, daardoor eerder dopamine resistent worden, waardoor deze eerder afhaakt en zich minder goed kan concentreren op school. (Biologie van Geluk)

Verkeerde voeding

Er is te veel eenzijdige voeding, rijk aan koolhydraten met een hoge suikerpiek. Het is voornamelijk fabrieksmatig voedsel welke zorgt voor een superoverprikkeling van ons beloningsysteem. Deze genotsmiddelen worden dusdanig in elkaar gezet door biochemici, dat het leidt tot verslaving en winstmaximalisatie voor de fabrikant. Maar deze voeding zorgt voor een slechte gezondheid en een slechter concentratie vermogen.

ADHD maatschappij

Verder leven we in een ADHD maatschappij, waarbij de kinderen ons eigenlijk alleen maar een spiegel voorhouden. Zij zijn het product van onze maatschappij en van de ouders, waarbij alles draait om wanting. Wanting is het zogenaamde reclame geluk, een mooi huis, snelle auto’s, een boot en 3 of meer vakanties. Maar tijd om te leven is er vaak niet meer, laat staan om een kwalitatief goede maaltijd te maken. De kinderen zijn letterlijk het kind van de rekening. En vervolgens vinden we het raar dat onze kinderen druk gaan doen.

Wat kan je aan ADHD doen?

“Kunt u voorkomen dat mijn kind medicatie krijgt voor ADHD?”, is een veel gestelde vraag van ouders in mijn praktijk. Mijn antwoord is ja er is veel mogelijk en er is vanuit mijn visie veel aan te doen.

Het belangrijkste is het om de voeding aan te passen. Dus in eerste instantie suikers sterk beperken. Schakel over op meer eiwitrijke voeding en beperk koolhydraten. Choline rijke producten zoals eieren zorgen voor meer energie in het hoofd.

Vervang pakjes drinken door gewoon water. Vervang de Pijenburg koek/Liga koek door een stuk fruit of handje nootjes. Geef de voeding de aandacht die het verdiend en vermijd kant en klaar voedsel.

Zorg voor voldoende beweging, is belangrijk voor de doorbloeding naar het brein.

Gaming/TV/PC/Telefoon beperking is noodzakelijk, dit zorgt voor enorme overprikkeling van het brein en een slechte nachtrust.

Geef als ouders zelf het goede voorbeeld en geef de kinderen de aandacht, die ze verdienen.  Dus niet in een zogenaamd quality time uurtje, omdat dat nu eenmaal beter uitkomt!

Welke suppletie kunnen we geven?

Aanpassing voeding zorgt bijna altijd al voor veel resultaat, zeker bij kinderen.  Ik zal u hierbij helpen om deze op een goede manier aan te passen.

Omega 3 vetzuren

Omega 3 zorgt voor betere celademhaling, meer insuline gevoeligheid, voor betere concentratie en is belangrijk voor aanmaak nieuwe hersencellen en rust in het immuunsysteem. Product dient wel van goede kwaliteit te zijn, dus niet vervuild en niet geoxideerd te zijn en de dosering dient al gauw 2000 mg omega 3 vetzuren te zijn.  Zeker als vis eten een probleem is suppletie een goede suggestie. Ook hierbij zal ik u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Verder zijn er nog meerdere goede suppleties om in te zetten, maar dat is ook afhankelijk van de persoonlijke situatie en ook of er al medicatie genomen wordt en hoe lang al.

Tot slot

Het fenomeen concentratiestoornissen komt steeds vaker voor. Je kunt je afvragen of het aan de kinderen ligt of dat de maatschappij niet goed bezig is!

Laat je niet wijsmaken dat het een hersenafwijking is, die alleen opgelost kan worden door het nemen van hard drugs, want dat is wat Ritalin of Dextro-Amfetamine zijn (de laatste heeft ongeveer hetzelfde effect als cocaïne, de ene neem je oraal de andere snuif je op!) Follow the money! 

Realiseer je, dat ons huidige schoolsysteem kinderen opleidt tot human resources en niet tot human beings. Het gaat niet over de ontwikkeling van het kind, maar over het systeem. Verder Als kinderen met ADHD iets interessant vinden kunnen ze zich wel degelijk concentreren, dus misschien is de les of de leraar wel gewoon heel saai.  

Laat mensen hun eigen verantwoordelijk nemen om de kinderen verder te brengen in dit leven, zo ook met hun gezondheid. Benadruk in ieder geval de positieve dingen en leg de nadruk niet op fouten en/of straffen.

Het kan een complex vraagstuk zijn, ik help jullie er graag bij. Ik zal helpen bij het vinden van de juiste voeding en suppletie en zal jullie ook ondersteunen in het verhaal naar buiten toe (scholen en instanties). Zodanig en het liefste dat er een kind zal zijn, dat zich zonder medicatie als mens kan ontwikkelen en met zelfvertrouwen in het leven kan staan. Het is niet noodzakelijk dat het kind bij mij komt, zeker als het jonger dan 12 jaar is. Maak nu nog een afspraak en stuur een mailtje naar info@lourenskalverdijk.nl  

Lourens Kalverdijk Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut en Brain Q Therapeut

Deel deze ADHD blog!

Wat is er mooier om kinderen te kunnen helpen zich te volledig kunnen ontwikkelen met zelfvertrouwen, zonder gebruik van medicatie. Wil jij deze kinderen ook helpen? Deel dan deze blog, bij voorbaat dank.  

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top